43:15 536
Knepp / Publisert 28. september 2023

AI + UX = Sant

AI må bli enklere å bruke! AI har lenge vært teknologenes domene, men hvis vi skal kunne skape naturlige og menneskelige interaksjoner, må design og brukerinvolvering inn i bildet.

Men! AI-verktøy er noe ganske annet enn IT-verktøyene du kjenner fra før, og du må ta deg tid til å leke med dem for å forstå hva du kan gjøre med dem.

Våre gjester Ronny Ellefsen (Karabin Sans) og Jens Andreas Huseby (Bekk) går gjennom AI-verktøy som lar deg jobbe smartere, knep for å få til mer med AI, og hvorfor du ikke trenger å frykte at jobben din fordufter — om du følger med. De forklarer hvordan store språkmodeller (LLM’er) kjører, tar oss gjennom AIs mange utfordringer og muligheter, og minner om at vi stadig bare er i startgropa.

Podkasten er ledet av Ann-Kristin Hansen, daglig leder i Kvesst, og Fredrik Matheson, kreativ leder i BEKK.

🔸 Lytt og abonner på podkasten i Spotify: https://open.spotify.com/show/6gtBZTh8ummtqYTK5k7Q0O

🔸 Lytt og abonner på podkasten i Apple: https://podcasts.apple.com/us/podcast/knepp/id1674141932

Om gjestene:

Ronny Ellefsen jobber som UX og tjenestedesigner i Karabin Sans. Hun har jobbet med tjenesteutvikling og design i over 20 år både i norge og internasjonalt. Ronny elsker å finne ut hvordan ting fungerer og hva det ska løse. På hans daglige joggeturer har han faglitteratur på øret.


Jens Andreas Huseby er fagsjef i Bekk og jobber med digital produkt- og forretningsutvikling. Han er utdannet evolusjonsbiolog og har deltatt som ekspert i flere programmer på TV og radio; blant annet i Trygdekontoret, Brille, Ekko og Gift ved første blikk. Han skrev om “evolusjonsteknologi” (genetiske algoritmer) i 2005 og har fulgt med på modningen av kunstig intelligens siden 1995.

Abonner