52:07 280
Knepp / Publisert 16. februar 2024

Hvordan beskytter du det du skaper?

Tinder har patentert “Swipe left”, Amazon eier “one-click checkout”, og sentralt i Apples strategi for Vision Pro står patentene, som beskytter produktene som de skal lansere om 5–10 år?

Alle som er proffe på design og teknologi beskytter sine immaterielle rettigheter. Men hva det, og hvordan sikrer man seg? Slikt er vi ikke verdensledende på i Norge — dessverre. Faktisk er vi helt nede på 19. plass i Global Innovation Index, mens Sverige er på 2. plass!

Så, her trengs det et kompetanseløft. For å gi oss en innføring inviterte vi Andreas Sætre Hanssen fra Zipip. Han er advokat og spesialist på immaterielle rettigheter med en LLM fra Cardozo i New York, og MIPLM fra CEIPI i Strasbourg.Andreas tar oss kjapt gjennom forskjellene mellom varemerke, patent, designrettighet og åndsverk, og forklarer hvordan du går frem for å beskytte ideene du har jobbet frem. Hva bruker du en NDA (non-disclosure agreement / konfidensialitetsavtale) til, og hvem kan du egentlig fortelle om ideene dine til?

Podkasten er ledet av Ann-Kristin Hansen, daglig leder i Kvesst, og Fredrik Matheson, Head of Design i det nordiske fornybarkonsernet Aneo, og leder IxDA Oslo.Knepp produseres av IxDA Oslo i samarbeid med Kampanje.

Denne episoden er sponset av Yggdrasilkonferansen.


🔸 Lytt og abonner på Knepp i Spotify →
https://open.spotify.com/show/6gtBZTh8ummtqYTK5k7Q0O
🔸 Lytt og abonner på Knepp i Apple →
https://podcasts.apple.com/us/podcast/knepp/id1674141932

Abonner